Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona
bajkovite prirode, predivnih varošica i sela, a naročito zbog gradova izuzetne arhitekture, među kojima su
najpoznatiji – Firenca, Sijena, San Điminjano, Piza i Luka – proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod
zaštitom UNESCO-a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana
je kolevka renesanse. Na njenom tlu su se od 14-16. veka rađale nove filozofske i naučne misli, a na
osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su
presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Ona je zavičaj ili mesto
boravka najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija,
Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, pa ne čudi što je
Toskana i dalje jedna od najatraktivnijih i najposećenijih turističkih regija sveta.

14.12.2018.-16.12.2018.

Grand Hotel Bonanno 4*

Via C.F. Gabba 17, 56122 Pisa

www.anghelhotels.it/grandhotelbonanno/it/

Hotel se nalazi u Pizi, u blizini je železnicke stanice, udaljen je 1,5 km od centra grada. Aerodrom je udaljen
5 km od hotela. Sve standard sobe imaju kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, mini bar i klima uređaj. Od
dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran i parking. U restoranu sa modernim barom služi se doručak na
bazi švedskog stola.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se mogu uplatiti isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 45 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (četvrtak, 09.novembar)  Beograd – Piza – Montekatini       

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u ranim jutarnjim časovima. Poletanje aviona za Pizu. Po sletanju, prolasku pasoške i carinske kontrole sledi transfer do grada Montekatini (čuvene italijanske terme još iz rimskog perioda), smeštaj u hotel. Kratak odmor. Fakultativni izlet za Firencu. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od XII veka samostalna gradska republika, a zatim i vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (XIV do XVII veka), čiji su se najviđeniji članovi istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokriveni most iz XIV veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)…Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

2.dan (petak, 10. novembar) Montekatini – Ćinkvetere (Cinque Terre) – Montekatini

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta za Ćinkvetere. Vožnja do mesta La Specia (oko 115km), gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka Ćinkvetere u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko crkve sv. Margarite Antiohiske iz XIII veka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se videti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz XIV veka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vreme u svakom od naselja. Povratak vozom u La Speciu. Povratak autobusom u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 3.dan (subota, 11.novembar)   Montekatini – Sijena – San Điminjano – Montekatini

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni obilazak Sijene (Siena) i San Điminjana (San Gimignano). Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti, drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, pešački obilazak gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palacopubliko sa zvonikom (88m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignanodalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od XV veka podizale zbog prestiža. Pešački obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (nedelja, 12.novembar)                       Montekatini – Luka – Piza – Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Luke, pešačko razgledanje starog gradskog jezgra okruženog zidinama iz vremena renesanse. Slobodno vreme do polaska za Pizu, obilazak Katedralnog trga koji je poznat i pod imenom Trg čuda. Nakon razgledanja transfer na aerodrom u popodnevnim satima. Let za Beograd.                

Cene su po osobi u € za navedeni period

HOTEL/KATEGORIJA TIP SOBE USLUGA 09.11 – 12.11.2017.

4 dana / 3 noćenja

Montebello 3* 1/2 BB 360
dete 2-12 god 350
treća osoba 355
doplata za 1/1 40
Adua 4* 1/2 BB 395
dete 2-12 god 385
treća osoba 390
doplata za 1/1 60
Manzoni 4* 1/2 BB 395
dete 2-12 god 385
treća osoba 390
doplata za 1/1 60

 Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB – noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor  više jela).

OPIS HOTELA:

Montebello 3*                                                         www.hotelmontebello.it

Hotel je centralno lociran, nalazi se u blizini termalnog centra Montekatini, od aerodroma u Pizi je udaljen 50 km. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, telefon, mini firižider i klima uređaj. Od dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran i bar.

Adua 4*                                                                                          www.hoteladua.it

Hotel je centralno lociran, nalazi se na pešačkoj udaljenosti od termalnog centra Montekatini i shopping zone. Raspolaže sa ukupno 72 sobe, svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, telefon, mini frižider i klime uređaj. Od dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran, unutrašnji i spoljašnji bazen, spa centar sa turskim kupatilom, prostorijama za masažu i kozmetičke tretmane.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se mogu uplatiti isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 45 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta: 

Naziv izleta Cena po osobi u pretprodaji
-CINQUE TERRE- 45
-FIRENCA- 40
-SIJENA I SAN ĐIMINJANO- 45
-KOMPLET SVA TRI IZLETA- 115

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Piza-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
 • Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim sobama
 • Transfere i razgledanja prema programu (Luka i Piza)
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije i vođenja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse 39,70€ (Beograd 17,70€, Piza 22€),  plaćaju se u agenciji uz aranžman i podložne su promeni
 • Obavezna gradska taksa, plaćanje na recepciji hotela 1€ u hotelu 3* i 1,40€ u hotelu 4*,doplate po osobi dnevno.
 • Fakultativne izlete
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENE:

 • Putnici tokom leta dobijaju uslugu posluženja u avionu
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 48 časa.

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

PUTNA DOKUMENTA: 

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Napomena: Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.

UPLATA DO POLASKA – Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije (rani buking 50%) od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska, ukoliko cenovnikom nije drugačije definisano.

 • PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
 • UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa Rate dospevaju svakog 1./10./20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
 • PREKO RAČUNA – Uplata na račun Inter Holidays Group.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 120

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

CENOVNIK BR. 1 OD 08.09.2017.

„Ponte“ D.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE “PONTE” D.O.O. USAGLASENI SA YUTA STANDARDOM KOJI SU SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA

Licenca kategorije OTP, broj 416 od 25.02.2010

Inter Holidays Group doo-ogranak Inter Holidays Travel Agency nastupa kao posrednik u prodaji

 

2018-10-18T15:14:43+00:00