Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji koja se do 1939. godina zvala Kraljevina Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu sa Mjanmarom, na severu i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom. Većinu stanovništva čine etnički Tai, čiji je jezik član tajske jezičke grupe (srodan jeziku lao) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana skoncentrisanih u severoistočnom delu zemlje. Brojna kineska zajednica ima veliki uticaj u privrednom životu zemlje. Tajland je jedina zemlja ovog dela sveta koja nikad nije bila kolonizovana.
PUKET ostrvo zabave i mesto koje posetiocima nudi nezaboravno uživanje i zabavu. Destinacija za uživanje u noćnom životu, jedinstvenim predstavama, lepim plažama, kulturi i ukusnoj hrani. Puket je savršeno rajsko ostrvo sa brojnim atrakcijama i jedna od najboljih destinacija za potpuno uživanje i opuštanje. Najpoznatije plaže na ostrvu su Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach i Naiharn Beach.

PROGRAM PUTOVANJA:

                1. dan (05.03.2019.) BEOGRAD – DOHA – BANGKOK

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travela ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla“  u 09h40. Poletanje za Dohu u 11h40 (let QR 232). Obrok u avionu. Dolazak u 18h45. Nastavak leta za Bangkok u 20h10 (let QR 830). Obroci u avionu.

               2. dan (06.03.2 Dolazak u 06h55. Transfer do hotela. U sobe se ulazi od 14 časova. Smeštaj. Slobodan dan i     veče za odmor. Noćenje.019.) BANGKOK
3.dan (07.03.2019.) BANGKOK

        Doručak (švedski sto).

         Bangkok jedan je od najznačajnijih i najposećenijih gradova Jugoistočne Azije. Temelje gradu je postavio 1782.godine rodonačelnik kraljevske dinastije Čakri (koja i danas vlada zemljom) Rama I. Smestivši ga na desnu obalu reke Čao Praja, prvobitna naseobina se razvila kao “Vodozemni” grad, čije stanovništvo je živelo u objektima iznad kanala reke, a čitav saobraćaj se odvijao čamcima, zbog toga je grad nosio epitet Venecije istoka. pak za stanovnike Bangkoka, grad je i dalje “Krung Tep” grad anđela, sa predivnim kompleksom hramova koje su podigli vladari Čakri dinastije na obalama reke Čao Praja.

Polazak na celodnevno razgledanje grada. Razgledanje grada obuhvata posetu pomenutom kompleksu hramova. Vat Po “hram ležećeg Bude”, najveći je i najstariji hram u Bangkoku, sagrađen 200 godina pre nego što je grad postao prestonica. Poznat je po impresivnoj, zlatom obloženoj statui ležećeg Bude, dugačkoj 46 a visokoj 15 metara. Statua je i ukrašena sa namerom da ilustruje Budu koji prolazi kroz Nirvana stanje. Hram je bio nekada centar obrazovanja pa ga nazivaju prvi tajlandski univerzitet. Obilazak Velike kraljevske plate, koja se prostire na 20,000 m², i okružen je zidovima iz 1782.godine. Dužina četiri zida koji ga okružuju je 1.900m. Palata je bivša kraljevska rezidencija Čakri kraljevske dinastije. Sagrađena je 1782. od strane kralja Rame I, i bila je centar moći više od 150 godina. Danas je palata, jedna od najvažnijih znamenitosti Bangkoka i najpopularnija turistička atrakcija. Ovo je neverovatno mesto za posetu, ima nekoliko zgrada, zlatne tornjeve i blistave mozaike. Ovde se nalaze i Vladine kancelarije, kao i privatni hram kralja, koji služi za cremoniju koju lično kralj izvodi tri puta godišnje.

Popodne obilazak hrama  zlatnog Bude. Ovaj hram je fascinantan zbog statue zlatnog Bude teške 5,5 tona. Poseta  Mermernom hramu, privatnom hramu kralja pored nove palate. Poznat je po tome što je glavna kapela sagrađena u belom karara italijanskom mermeru u kojem je smeštena najlepša replika Bude na Tajlandu.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

        4.dan (08.03.2019.) BANGKOK –PLOVEĆA PIJACA –  BANGKOK

Doručak (švedski sto). Odlazak na fakultativni izlet Ploveća pijaca Damnoen Saduak. U prvom delu se prolazi pored “vodenih njiva” gde se uz pomoć vetrenjača i radnih lopatica upumpava slana voda u njive. Zatim se lopatice zaustavljaju i voda ispari te se onda sa njive skuplja so koji se izvozi za proizvodnju deterdzenata. U njivama koje ne zaustavljaju lopatice voda ne isparava te se tu uzgajaju rakovi za tržište glavnog grada.Ovaj deo zovu “Flat land”. Nastavak puta vodi do velikih plantaža kokosa na obalama plovnih kanala. Tu se zaustavlja na jednoj plantaži, gde se vidi proizvodnja kokosovog šećera-melase za konditorske proizvode, kokosovog ulja,kokosove kopre (kod nas kokosovo brašno) i raznih proizvoda od svih delova kokosovog stabla, ploda, listova, cveta koji ispušta sok od koga se pravi šećer kao i kad se melasa ostavi da provri (alkoholno vrenje) te se pravi posle Kokosov brendi. ARAK (ovaj deo zovu “coutivated land“). Ove farme se nalaze na plovnim kanalima. Dalje tura ide do jedne luke gde se ukrcava na brže čamce (long tail), pa se plovi po kanalima duž  ulica sa kućama na samoj obali koje pružaju uvid kakva su naselja bila u prošlosti kada nije bili ulica već samo kanala. posle polučasovne vožnje dolazi se do čuvene ploveće pijace gde je lokalno stanovništvo donosilo svoje proizvode radi trgovine. S velikim brojem malih radnjica na samim camcima kojim se moze i ploviti u centar samog šopinga. Na glavnoj tržnici na kopnu postoji i prodavnica rukotvorina suvenira koji turisti rado obilaze jer ima oko 30 min slobodnog vremena. Po završetku povratak u Bangkok u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

         5.dan (09.03.2019.) BANGKOK – PUKET

Doručak (švedski sto). Transfer na aerodrom. Poletanje za Puket u 12h25 (let PG 285). Dolazak u 13h35.(zbog velikog broja letova u toku dana na relaciji Bangkok – Puket može doći do promene satnice). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne i veče. Noćenje.

         6. do 9. Dan (10.03. do 13.03.2019.) PUKET

Doručak (švedski sto).

Slobodni dani za odmor u hotelu 4*. Od najbliže plaže Patong udaljen je oko 700 metara,

U toku boravka postoji mogućnost odlaska na brojne fakultativne izlete kao sto su odlazak do Džems Bond ostrva gde su snimani kadrovi za jedan od njegovih filmova, do Pi PI ostrva, kao i mnogi drugi…

Noćenja.

         10. dan (14.03.2019.) PUKET – DOHA

Doručak (švedski sto). Sobe se napuštaju do 12 časova. Slobodno vreme.  Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 19.40 (let QR 841). Obroci u avionu. Sletanje u 23.00 (lokalno vreme).

  1. dan (15.03.2019.) DOHA – BEOGRAD

Nastavak leta za Beograd u 06.55 (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 10h40. Kraj usluge

Bangkok : Ramada D’MA Hotel 4*  https://www.ramada-bkk.com/

Smešten u poslovnom delu grada, u blizini poznatih šoping centara, predstavlja odličnu polaznu tačku za obilazak grada.  Gostima hotela su na raspolaganju prostran loby bar, internacionalni restoran u okviru koga se

posluzuje doručak, ručak i večera, otvoreni bazen, fitness centar, teretana, room service dostupan 24h.

Hotel raspolaže sa 286 soba i apartmana. Sve sobe imaju kupatilo WC/tuš kabinu, kadu, bademantil, fen, centralni klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, mini bar, set sa kafu i čaj.

Usluga: noćenje sa doručkom.

Puket: Royal Paradise Hotel & Spa 4* http://www.royalparadise.com/

Ovaj hotel se nalazi u centru, na oko 700m od plaže. Hotel i spa Royal Paradise nalazi se na izvanrednoj lokaciji pored plaže Patong, na oko 400m od robne kuće Jungceylon. U ponudi ima otvoreni bazen, 4 restorana, bežični internet i besplatan parking. Hotel Royal Paradise smešten je na 300 metara od mesta za noćni provod na Bangla Roudu. Tematski park Phuket FantaSea,  a na 3km udaljenosti se nalazi Cabaret show.

Elegantne sobe hotela Royal Paradise su opremljene klasičnim nameštajem od drveta i sadrže udobne prostore za sedenje. Pojedine sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na bazen ili na vrt. Tokom boravka se možete opustiti u spa centru, koji nudi niz masaža i tretmana za negu tela. Nakon vežbanja u fitnes centru možete posetiti saunu ili koristiti hidromasažni bazen. Gastronomski užici u hotelu Royal Paradise uključuju bogat švedski sto sa internacionalnim jelima u kafeu Coconut. Izvrsna kineska jela služe se u restoranu The Royal Kitchen, koji se nalazi na 25om spratu, sa kojeg se pruža panoramski pogled na zaliv Patong.

2019-01-16T14:02:06+00:00