Sardinija

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najveći grad ostrva je Kaljari,  na sardinijskom jeziku znači dvorac, u samom gradu nalazi se prelepa peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija, prvonastalo ostrvo u Mediteranu, sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostaviće vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.

POLAZAK 28.04.2018.               

POVRATAK 01.05.2018.

Program putovanja:

1.dan (subota 28.april) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kaljari kompanijom Air Serbia JU3430 u 10.10h. Po sletanju u Kaljari (predviđeno vreme sletanja u 12.15h), odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (nedelja 29.april) – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo San Pietro, kamene plaže uz tirkizno plavo more na jednoj strani, palme i borovi na drugoj, kao i brojne retke ptice čine lepotu ovog ostrva. Polazak iz hotela u 08.00 h, odlazak autobusom do luke Portovesme i ukrcavanje na trajekt. Obilazak ostrva počinje u gradu Carloforte, bogata istorija vidljiva je u svim delovima grada koji je danas veliki turistički centar. Nastavak ture po ostrvu, obilazak najlepše plaže i odlazak do najzapadnije tačke Italije, vidikovca Capo Sandalo, uživajte u pogledu na otvoreno more. Povratak u hotel trajektom i autobusom. Noćenje. (Cena izleta po osobi 45 eur)

3.dan (ponedeljak 30.april) – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Nora i  Pula”. Obilazak grada Feničana, drevne luke Nora, jednog od glavnih arheoloških oblasti Sardinije. Grad se nalazi 30 kilometara jugozapadno od Kaljarija, poseduje istorijske ostatke prvog feničanskog naselja koji datira od VIII veka pre nove ere. Obilazak rimskog teatra, jedinstvenog na Sardiniji, termi i raskošnih mozaika. Nastavak putovanja do Pule, obilazak malog turističkog mesta i kratko slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.  (Cena izleta po osobi 35 eur)

4.dan (utorak 01.maj) – Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme do dogovorenog transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia JU3431 u 20.55h. Po sletanju u Beograd (predviđeno vreme u 22.55h),  kraj programa.

 

 

Hotel Residence Ulivi e Palme 3* www.uliviepalme.it

Hotel je udaljen 4 km od centra Kaljarija a stanica autobusa koji vozi do centra grada je u neposrednoj blizini hotela. Hotel poseduje sobe i apartmane, u nasoj ponudi su standardne sobe. Sve sobe imaju tv, kupatilo, nemaju balkon. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

Hotel Panorama 4*  www.hotelpanoramasardinia.com

Hotel se nalazi u mirnom delu grada, udaljen je 2,5 km od centra grada i luke, stajaliste gradskog autobusa koji vozi do centra grada je preko puta hotela. Sobe su opremljene tv-om, kupatilom, nemaju balkon. Na osmom spratu hotela nalazi se restoran sa prelepim pogledom na grad i more u kom se sluzi hotelski dorucak.

Hotel Regina Margherita 4* www.hotelreginamargherita.com

Moderan gradski hotel se nalazi u centralnom delu grada na putu koji od gradskog utvrdjenja, Kastela, vodi do glavnog šetališta uz luku. U sklopu hotela nalazi se 100 soba, standardne sobe su moderno opremljene i imaju tv, kupatilo, wifi, sef, mini bar, nemaju balkon. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

T hotel 4*  www.thotel.it

Moderan gradski hotel je udaljen 3 km od centra Kaljarija. U ponudi ima savremene sobe, elegantan bar i velnes centar (korišćenje je uz doplatu). Sve sobe su klimatizovane i opremljene mini barom i tv-om sa satelitskim kanalima. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

2018-04-01T22:17:10+00:00