“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao „Večni grad“ ,“Grad sedam brežuljaka“,“Prestonica sveta“… Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Venecija, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice … i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

I termin:

Polazak: 29.12.2017.      Povratak: 02.01.2018.

II termin:

Polazak: 30.12.2017.     Povratak: 03.01.2018.

III termin

Polazak: 01.01.2018.    Povratak: 05.01.2018.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Tempio Di Pallade 3* www.hoteltempiodipallade.it/  do popune mesta za polaske   29.12. i 30.12. 2017.

Hotel  se nalazi u blizini centra  grada, na oko 10 minuta hoda od stanice Termini, na liniji  gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada  sa svim većim znamenitostima Rima.Hotel  ima restoran, lift. Bezični internet je dostupan u  čitavom hotelu uz doplatu.Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto

Hotel Stella 3*   www.hotelstellaroma.it  do popune mesta za polazak  01.01.2018.

Hotel se nalazi u oko 10 minuta hoda od Termini stanice  i pruža mogućnost lakog obilaska svih znamenitosti Rima. Hotel  ima restoran, lift. Besplatan bezični internet je dostupan u lobiju hotelu .Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto

Program putovanja:

 1. DAN (Petak 29.12.2017.) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Organizatora u 10.00h. Let za Rim u 12.05h kompanijom Alitalia (AZ 597). Dolazak u Rim oko 13.25h. Nakon sletanja na aerodrom “Leonardo da Vinci”, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Crkva Santa Marija Mađore. Transfer do hotela 4*. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
 2. DAN (Subota 30.12.2017.) – Doručak. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i fakultativna poseta Vatikanu.Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak i povratak metroom, Slobodno popodne. Noćenje.
 3. DAN (Nedelja 31.12.2017.) – Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativnu posetu Koloseumu i Rimskom forumu. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i odlazak u Koloseum. Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena – Koloseum. Arena koja je služila za zabavu bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima. Po povratku slobodno vreme. Nocenje.
 4. DAN (Ponedeljak 01.01.2018.) SRECNA NOVA GODINA! Doručak. Nakon doručka fakultativno pešačko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trastevere, (boemska četvrt), Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg NavonaSlobodno vreme. Noćenje.
 5. DAN (Utorak 02.01.2018.) –Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera na aerodrom. Sastanak grupe ispred hotela i transfer na aerodrom oko 12.00h. Poletanje za Beograd u 14.50h. Dolazak u Beograd u 16.55h (let AZ 594). Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE 

 

Hotel Archimede ili Noto ili Lux 4*

 

29. Decembar 2017. – 02. Januar 2018.

4 noći

Cena paket aranzmana

po osobi

345 €
 •  Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €
 • Dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: popust 20 €

(Popust za dete važi u pratnji 2 punoplatežne osobe)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 125 €

 Cena aranžmana uključuje:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa avio kompanijom Alitalia
 • Smeštaj u hotelu kategorije 4* u centru Rima u zoni Termini stanice na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja

 Cena aranžmana ne uključuje:

 • Aerodromske takse (146 €) – plaćanje u agenciji u dinarima (cena taksi podložna je promeni)
 • Fakultativne izlete i ulaznice (plaćanje na licu mesta)
 • Individualne troškove putnika
 • Putno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI plaćanje u agenciji
 • Gradska taksa za hotel 4* iznosi 6 eur dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

Opis hotela:

Hoteli iz lanca http://raelihotels.it su kategorije 4* i nalaze se u zoni Termini stanice u blizini turističkih atrakcija. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klimom i kupatilom. Doručak je kontinentalni u hotelskom restoranu. Tacan naziv hotela se dobija sa potvrdom rezervacije ino partera 5 dana pre dolaska. (hoteli: Archimede, Lux, Noto).

 • Hotel Archimede 4*, Via dei Mille, 19 – 00185 Roma, tel +39064440033
 • Hotel Lux 4*, Via Gaeta, 14 – 00185 Roma, tel +39064441692
 • Hotel Noto 4*, Via Calatafimi, 12 – 00185 Roma, tel +390648900522

PREDLOZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

VATIKAN – Poludnevno razgledanje (3h) sa vodicem na srpskom jeziku. Poseta Vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini.Odlazak metroom individualan. Cena izleta je 45 € po osobi za odrasle, za decu 2-12 godina je 40 €. (ukljucujuci kartu za metro u odlasku, ulaznicu u Vatikani slusalice za vreme razgledanja,  usluge Vatikanskog vodiča na srpskom jeziku).

KOLOSEUM I RIMSKI FORUM – Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena – Koloseum. Arena koja je služila za zabavu rimskog plebsa i bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima. Koloseum se obilazi sa vodičem na srpskom jeziku. (Cena izleta po osobi 40 €).

PEŠAČKO RAZGLEDANJE GRADA: Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navonasa vodičem na srpskom jeziku (Cena izleta po osobi 20 €).

Minimum za realizaciju svih izleta je 10 putnika.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM  KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa Master Card i Visa na 6 rata bez uvećanja,
 • Kreditne i debitne kartice:Visa, Visa electron, Master, Maestro (isti uslovi kao gotovina),
 • Čekovi građana: -Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Inter Holidays Group-a.

NAPOMENE:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 • Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Organizator  ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 15 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “PONTE TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Program br.1 od 04.10.2017. Licenca OTP br.icenca  broj OTP 416/10 od 25.02.2010.

INTER HOLIDAYS GROUP DOO-INTER HOLIDAYS TRAVEL AGENCY NASTUPA KAO POSREDNIK U PRODAJI

2017-10-14T10:20:53+00:00