Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije. Grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro su samo neki od simbola ovog veličanstvenog grada u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor.
Sankt Peterburg je jedan od najvažnijih kulturnih, naučnih i industrijskih gradova Rusije sa nekoliko stotina muzeja i izložbenih dvorana. Ovaj grad sa mnogo reka, kanala i mostova poznat i kao Venecija severa, nudi bezbroj atrakcija kao što su Petropavlovska tvrdjava i Ermitaž. U predgrađu su raskošne palate i parkovi u bivšim carskim rezidencijama Peterhof, Lomonosov, Carsko selo, Pavlovsk.

8 dana avionom

Program putovanja:

 1. Dan, Petak 29.12. – Beograd – Moskva

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-om za Moskvu u 12:55 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno), nekih od najlepših metro stanica, koje su nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje.

 1. Dan, Subota 30.12.- Moskva

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Noćenje 

 1. Dan, Nedelja 31.12.- Moskva

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme.

Odlazak uveče na Crveni trg (sa vodičem, metroom), na kome se tradicionalno, uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.

 1. Dan, Ponedeljak 01.01.-Moskva

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva sa reke (fakultativno) – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.

 1. Dan, Utorak 02.01. Moskva – Sankt Peterburg

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Peterburg u 09:05 časova (let SU12). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 10:30 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.

 1. Dan, Sreda 03.01.-Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan, Četvrtak 04.01.-Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin-Carsko Selo – letnju rezidenciju Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj.

Organizacija vožnje Ruskom trojkom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova). Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan, Petak 05.01.-Sankt Peterburg – Moskva – Beograd

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u 13:20 časova. Let za Moskvu u 16:20 časova (let SU 39). Dolazak u 17:45 časova. Poletanje za Beograd u 20:30 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:35 časova. Kraj usluge.

Za treću odraslu osobu cena je ista kao u dvokrevetnoj, a smeštaj je:

– u Moskvi, Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*- u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili dvosobnom apartmanu (Junior suite)

– u St.Peterburgu, u Hotelu Moskva 4* – na dopunskom ležaju

* Dopunski lezaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Aeroflota:
  • 12. Beograd-Moskva, – 02.01. Moskva-Sankt Peterburg, – 05.01. Sankt Peterburg- Moskva-Beograd;
 • Smeštaj u Moskvi u Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*, u standardnim dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • Smeštaj u St.Peterburgu u Hotelu Moskva 4*,u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • Transfere  prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana..

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 161 €, podložno je promeni);
 • Putno osiguranje
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
 • Individualne troškove

Opisi hotela:

Moskva, Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.

Fakultativni program

Moskva

 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom              35 EUR
 • Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR

St.Peterburg

 • Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) 25 EUR
 • Puškin (Carsko selo)               55 EUR
 • Ruska trojka              60 EUR
 • Ermitaž 35 EUR

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice. Prijavljivanje fakultativnog izleta Kremlj i Oružana Palata u Moskvi, obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mesta, kao i nekoliko dana pre polaska, neće biti moguće. Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Izuzetak su izleti u Sergijev Posad i Puškin (Carsko selo), sa minimalnim brojem od 10 učesnika za realizaciju.

Za Kremlj i Oružanu palatu, za broj prijavljenih putnika ispod 15, odlazak će biti organizovan javnim prevozom, metroom.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE                                               

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana,
 • Kreditne kartice banke Intesa na 6 rata bez uvećanja (Banca Intesa Master Card, Visa i American Express),
 • Kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina, American Express (isti uslovi kao gotovina),
 • Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane INTER HOLIDAYS GROUP-a,

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija Organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP REPUBLIKE SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

NAPOMENE:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja)
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.
 • Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 • Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

           VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE. MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “EUROJET” usklađeni sa YUTA standardom.

Inter Holidays Group Doo-Ogranak Inter Holidays Travel Agency nastupa kao posrednik u prodaji

Program br.2 od 23.10.2017.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 179/2010. od 09.02.2010.godine.

2017-10-31T11:17:05+00:00