Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.
Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.

1.dan (28.12.2018.) BEOGRAD–BUDIMPEŠTA-MEKSIKO SITI Sastanak putnika sa predstavnikom agencije (vodičem Organizatora) 27.12. oko ponoći na parkingu bloka 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom vremenu sastanka i polaska. Polazak autobusom za Budimpeštu (aerodrom). Poletanje za Pariz u 06:00 (Let AF 1695). Sletanje u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 11:00 časova (Let AF 178). Sletanje u 16:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2.dan (29.12.2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.
3.dan (30.12. 2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, „puta mrtvih“ i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.
4.dan (31.12.2018.) MEKSIKO SITI – PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika asulehos“ i
„talavere“ (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Razgledanje obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.
5.dan (01.01.2019.) PUEBLA – VERAKRUS Doručak. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
6.dan (02.01.2019.) VERAKRUS – KATEMAKO – VILJAERMOSA Doručak. Nastavak putovanja ka Viljaermosi. Tokom puta poseta živopisnog mesta Katemako na obali istoimenog jezera. U ranim večernjim časovima dolazak u Viljaermosu (Tabasko). Smeštaj u hotelu. Noćenje.
7.dan (03.01.2019.) VILJAERMOSA – KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Obilazak parka – muzeja La Venta, gde se na otvorenom čuva arheološko nasledje Olmeka. Nastavak putovanja do mesta Čiapa de Korso, starog, vrlo živopisnog gradića, na reci Grihalva. Mesto je poznato po lepim suvenirima. Nastavak za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
8.dan (04.01.2019.) SAN KRISOBAL DE LAS CASAS Doručak. Obilazak San Kristobal de las Kasasa. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nakon obilaska San Kristobala, nastavak upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Povratak u hotel. Noćenje.
9.dan (05.01.2019.) SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS – AGVA ASUL – PALENKE – KAMPEČE Doručak. i nastavak putovanja do čudesnih tirkiznih vodopada Agva Asul koji se spuštaju preko belih, krečnjačkih stena u džungli Čiapasa. Odlazak za Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
10.dan (06.01.2019.) PALENKE – KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.
11.dan (07.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL – MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
12.dan (08.01.2019.) MERIDA – ČIČEN ICA – KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
13-15.dan (09-11.01.2019.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.
16.dan (12.01.2019.) KANKUN – PARIZ Doručak. Kreće vreme za odmor i kupanje. Odlazak na aerodrom. Poletanje za Pariz u 19.35 (let AF 651). Obroci u avionu.
17.dan (13.01.2019.) PARIZ – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD Sletanje u Pariz u 11.00 časova. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 12:50 časova (let AF 1294). Sletanje u 15.00 časova. Polazak autobusom za Beograd. Dolazak u večernjim časovima.

Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan http://www.plazaflorencia.com.mx/ Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i istorijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar itd.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). sličan Gostima se pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/
Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.

Viljaermosa: Hotel Viva Villahermosa 4*li sličan https://www.hotelviva.com.mx/
Smešten u hotelskoj zoni Viljaermose, u neposrednoj blizini komercijalnog centra ,hotel se nalazi u blizini parka La Venta i zoološkog partka Yumka. Hotel ima otvoreni bazen, 3 bara, fitnes centar, a gostima je na raspolaganju wifi.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/
Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u istorijskom delu grada. Ima lepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan http://www.hotelesvillamercedes.com/english/
Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom, raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom salom, prodavnicom suvenira… wifi je dostupan u lobiju; sobe imaju stelitsku tv.

Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php
Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u delu grada gde je mnoštvo restorana i noćnih klubova…

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html
Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo…

2018-09-20T17:05:34+00:00