Prestonica Španije nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta između Atlantika na severu i Sredozemnog mora na jugu, Portugala na zapadu i provincije Katalonije na istoku. Političko, ekonomsko i kulturno središte države obiluje velelepnim građevinama (Kraljevska palata, Edificio España, Metropolis i Telefonica, Palacio de Cristal), širokim avenijama (Alcala, Gran Via) i grandioznim trgovima (Plaza Mayor, Puerta del Sol, Cibeles, Neptuno, Colon), ali i prelepim parkovima (od kojih je najveći i najpopularniji Retiro), bogatim muzejima (Prado, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza), izuzetno raznovrsnom gastronomskom ponudom (od prefinjenih restorana do lokalnih tapas barova) i veoma sadržajnim noćnim životom (od flamenka do najmodernijih diskoteka).

Polazak: 28.12.2017.

Povratak: 02.01.2018.

Program putovanja:

 1. Dan: (Četvrtak 28. Decembar) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Organizatora u 11.15. Let za Minhen kompanijom Lufthansa u 13.15 (let LH 1723). Dolazak u Minhen u 14.50. Nastavak sa istog aerodroma za Madrid u 20.00 (let LH 1806). Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 22.35. Nakon sletanja, transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.
 2. Dan: (Petak 29. Decembar) – Doručak. U 09.00 odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom u trajanju od 3 sata, sa vodičem na srpskom jeziku: Puerta del Sol (Sunčana kapija), Kraljevska palata, Kraljevsko pozorište, katedrala Almudena, Puerta de Toledo (slavoluk), Neptunov trg, Trg Sibeles, park Retiro, Kapija Alkala, kvart Salamanka, Nacionalna biblioteka, Kolumbov trg, Gran Via, Španski trg.
 3. Dan (Subota 30.Decembar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta – Eskorijal. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. Dan (Nedelja 31.Decembar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Toledo. Individualan docek Nove Godine. Noćenje.
 5. Dan (Ponedeljak 01. Januar). SREĆNA NOVA GODINA. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.
 6. Dan (Utorak 02. Januar). Doručak (lunch paket). Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Minhen kompanijom Lufthansa u 07.25 (let LH 1807). Dolazak u Minhen u 10.00. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 14.50 (let LH 1728). Dolazak u Beograd u 16.20. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Madrid-Minhen-Beograd sa kompanijom Lufthansa
 • Smeštaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu
 • Poludnevno panoramsko razgledanje grada (3h) sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Aerodromske takse (207 eur u trenutku objavljivanja) – plaćanje u agenciji u dinarima
 • (Cena taksi podložna je promeni)
 • Fakultativne izlete (obavezna prijava u agenciji)
 • Putno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji!
 • Individualne troškove putnika

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.

Kreditne kartice Banca Intesa Master Card i Visa na 6 rata bez uvećanja,

Kreditne i debitne kartice:Visa, Visa electron, Master, Maestro (isti uslovi kao gotovina),

Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate

Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Inter Holidays Group-a.

NAPOMENA:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Ponte Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

NAPOMENE:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.
 • Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 • Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 25 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “PONTE TRAVEL” usklađeni sa YUTA standardom

Program br.1 od 06.10.2017.                        Licenca OTP br.icenca broj OTP 416/10 od 25.02.2010.

Inter Holidays Group doo-ogranak Inter Holidays Travel Agency nastupa kao posrednik u prodaji

Hotel FLORIDA NORTE BY FARANDA 4*, Paeso de la Florida 5 28008, Madrid www.en.hotelfloridanorte.com

Hotel Florida Norte By Faranda nalazi se u centru Madrida, na 2 km od Plaza Mayor, preko puta stanice metroa Principe Pío. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Klimatizovane sobe hotela City House Florida Norte By Faranda su jednostavno uređene i praktične. Svaka soba sadrži sef i potpuno opremljeno kupatilo. Iz hotela se pruža pogled na Kraljevsku palatu u Madridu. U hotelskom restoranu se služi doručak.

PREDLOZI FAKULTATIVNIH IZLETA – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI

ESKORIJAL –Jednočasovna vožnja do monumentalne kraljevske palate iz XVI veka sagrađene po nalogu Felipea II. Manastir, crkva i palata se smenjuju sa nizom dvorišta, hodnika i prostorija uklopljenih u veliki četvrtasti blok na čijim ćoškovima se uzdižu četiri kule. Na povratku za Madrid, kraća pauza u Dolini palih – drugog monumentalnog kompleksa sagrađenog po nalogu Franka u XX veku, iznad koga se uzdiže 150 metara visoki krst. U podnožju krsta je Frankov grob. (Cena izleta: 55 €, ukljucuje autobuski prevoz, ulaznicu, lokalnog vodica i vodica na srpskom jeziku).

TOLEDO -Jednočasovna vožnja do nekadašnje prestonice Španije, koju i danas mnogi španci zovu “Carski grad”. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar) podignut po naredbi Karlosa Petog, u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom “Sahrana grofa od Orgaze” i sinagoge Svete Marije Blanke. Slobodno vreme za individualnu šetnju uskim ulicama prepunim raznovrsnih radnjica, uz obaveznu posetu nekoj od mnogobrojnih lokalnih prodavnica marcipana. Povratak u Madrid. (Cena izleta: 65 €, ukljucuje autobuski prevoz, ulaznice, lokalnog vodica i vodica na srpskom jeziku).

2017-10-14T10:14:06+00:00