Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije… U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara – očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

1. dan (20.11.2018.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 15:00 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 17:00 časova (let LH 1729). Sletanje u Minhen u 18:35 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:40 (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 22:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan (21.11.2018.) LISABON Doručak. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.
3. dan (22.11.2018.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.
Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.
4. dan (23.11.2018.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a ’98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Tu su i brojni drugi zabavni sadržaji poput koncertne arene, pozorišta, kazina i tržnog centra. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama, ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Noćenje.
5.dan (24.11.2018.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje.
Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama; impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.
6. dan (25.11.2018.) LISABON-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 16:50 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:50 časova. Poletanje za Beograd u 21:40 (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:25 časova.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

Hotel Eduardo VII 3*- http://www.hoteleduardovii.pt/EN/hotel.html

Hotel se nalazi u blizini Trga Marques de Pombal, na oko 5 minuta udaljenosti od svih znamenitosti grada.

Raspolaže sa 137 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku salu, internet i parking.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, internet, klima uređaj, telefon i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Flamingo 3*- http://www.hotelflamingo.pt/

Hotel se nalazi u blizini Trga Marques de Pombal, na oko 5 minuta udaljenosti od svih znamenitosti grada.

Hotel poseduje restoran, bar, internet i TV salu.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, klima uređaj, telefon i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Avenida Park 3*- http://www.avenidaparquehotel.com/

Ovaj hotel se nalazi na oko 10 minuta udaljenosti od svih gradskih znamenitosti.

Hotel poseduje restoran, bar, internet, TV salu i parking.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj, telefon i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Roma 3*- http://www.hotelroma.pt/

Ovaj moderan hotel se nalazi u jednoj od glavnih ulica u Lisabonu, Avenida de Roma. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, udaljen je oko 15 minuta od svih većih znamenitosti u Lisabonu.

Raspolaže sa 263 sobe. Hotel poseduje 2 restorana, bar, konferencijske sale, internet i parking.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, klima uređaj, telefon i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Vip Executive Diplomatico 4*- http://www.viphotels.com/en/

Odličan hotel koji se nalazi na oko 10 minuta od strogog centra Lisabona.

Raspolaže sa 90 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 4 konferencijske sale i internet.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj, telefon, internet i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

2018-09-03T20:30:23+00:00