Republika Kipar je ostrvska država u istocnom delu Sredozemnog mora i ujedno i treće po veličini ostrvo u Evropi posle Sicilije i Sardinije. Zovu ga i Afroditino ostrvo, jer se prema predanju ovde iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi. Istorija Kipra je stara oko 100 000 godina. Naseljavali i osvajali su ga Grci, Rimljani, Asirci, Persijanci, Egipćani, Vizantijci i Krstaši, što je razlog zašto se ovde preplicu mitologija i drevna istorija. Kipar ima veoma povoljan geografski položaj.

6 dana avionom – 4 noći

Cenovnik

 

CENA HOTELSKOG SMEŠTAJA PO OSOBI ZA 4 NOĆI, NA BAZI POLUPANSIONA U EUR:

Program putovanja:

1.Dan: (Petak 29. Decembar) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera br. 702 Eurojet agencije u 22:00h (2h pre poletanja). Let za Kipar kompanijom Air Serbia (JU 506) u 23:55h (direktan let).

2.Dan (Subota 30. Decembar) – Sletanje na aerodrom u Larnaki u 03:20. Smeštaj i boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

3 Dan: (Nedeja 31. Decembar) – Slobodan dan za individualne aktivosti i boravak u hotelu na bazi izabrane usluge ili mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.

4.-5. Dan: (Ponedeljak 01. Januar – Utorak 02. Januar) – Slobodni dani za individualne aktivosti i boravak u hotelu na bazi izabrane usluge ili mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenja.

6.Dan: (Sreda 03. Januar) –Sastanak grupe ispred hotela. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia (JU 507) u 04:05h. Sletanje u Beograd 05:45 h. Po sletanju kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:

 • Smeštaj u hotelima 3*/4* na bazi 4 noćenja sa polupansionom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Usluge vodiča na Kipru na srpskom jeziku

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Avionski prevoz i aerodromske takse (cena avionske karte na redovnoj liniju Air Serbia – od 209 eura)
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom (cena povranog transfera se kreće od 20 do 72 eura, u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
 • Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI –plaćanje u agenciji
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

KORISNE INFORMACIJE:

Glavni grad: Nikozija

Zvanični jezici: Grčki, Engleski

Broj stanovnika: oko 900.000

Religija: Pravoslavna

Valuta: Evro

Prevoz: Vozi se levom stranom

Vremenska razlika: 1h unapred u odnosu na Srbiju

Električna energija: Priključak je kao u Velikoj Britaniji tako da je obavezan adapter

Važne napomene:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe.
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela.
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Ulaz u hotel prvog dana boravka je od 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost.
 • Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

OPISI HOTELA:

HARMONY BAY 3*, Limasol         www.harmonyhotel.com.cy/en/

Adresa: Georgiou ‘A 74, Limassol 4048, Cyprus

Nalazi se u Limasolu, na samoj obali mora. Od aerodroma u Larnaki je udaljen oko 65 km. Hotel je renoviran 2014. godine.

U blizini hotela se nalaze restorani, kafici, prodavnice.

Hotel raspolaže sa 114 moderno uređenih soba. Svaka soba ima kupatilo, fen, klima uređaj, SAT TV, WI-FI i sef (uz doplatu).

Od dodatnih sadržaja, gostima su na raspolaganju recepcija, restoran, igralište za decu.

HOTEL ODYSSIA 3*, Limasol                    www.kanikahotels.com

Adresa: Enaerios Complex, 28^th October & Makarios III Ave, Limassol 3309, Cyprus

Hotel je udaljen oko 1,5 km od centra Limasola, 150 m od plaže, a od aerodroma u Larnaki je udaljen 65 km. Nalazi se u blizini šetalista Olimp.

Poseduje 159 soba. Sve standardne sobe su opremljene kupatilom sa fenom, TV-om, klima uredjajem, mini barom, radiom, telefonom, balkonom.

Raspolaze sa recepcijom, restoranom , tavernom, Apolo barom , dva bazena. U ovom hotelu se mozete opustiti u djakuziju, teretani, salonu za lepotu. Besplatan Wi-Fi u javnim prostorijama. Sef na recepciji, uz doplatu.Ležaljke i suncobrani na plaži se plaćaju.

HOTEL ATLANTICA MIRAMARE BEACH 4*, Limasol           www.atlanticahotels.com

Adresa: Germasogeia, Cyprus

Nalazi na odličnoj lokaciji, oko 3 km od centra Limasola, na uskoj peščanoj plaži, 72 km od aerodroma u Larnaki.

Hotel poseduje 280 soba, od kojih su standardne sve sa kupatilom sa fenom, centralnom klimom, SAT TV-om, telefonom, internetom, mini barom i balkonom.

Osim dva restorana, (obavezan dress cod) hotel u svom sastavu ima dva bara, lobi sa pogledom na more, internet, menjačnicu, prodavnicu nakita i suvenira, mini market, perionicu veša, kozmetički i frizerski salon.

Ljubiteljima sporta na raspolaganju su dva otvorena bazena za odrasle, zatvoreni bazen, dečiji bazen, prostorija sa društvenim igrama i wellness centar koji u svom sastavu ima saunu, parno kupatilo, đakuzi, fitnes. Ispred hotela se nalazi taksi stanica i stanica lokalnog autobusa.

HOTEL SVELTOS 3*, Larnaca Bay           http://www.sveltoshotel.com/the-hotel

Adresa: Archbishop Makarios Street, Oroklini, Larnaca 7041, Cyprus

Hotel se nalazi u delu Larnaca Bay,na 6 km od centra Larnake. Od aerodroma je udaljen oko 15 km.

Sve standardne sobe imaju kupatilo, balkon, centralnu klimu, telefon, SAT TV, sef I frižider (uz doplatu).

Gostima je na raspolaganju recepcija, restoran, bar, besplatan WI-Fi u javnim prostorijama, prodavnica suvenira, servis bilijar, teretana.

HOTEL SUN HALL 4*, Larnaca          www.sunhallbeachhotelapts.com

Adresa: Evriviadou 4, Larnaca, Cyprus

Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, u centru grada Larnake, preko puta peščane plaže. Od aerodroma je udaljen 9 km. Ima 133 sobe, moderno opremljene. Sve poseduju kupatilo, mini bar, sef, internet, SAT TV, klima uređaj i balkon. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, servis za pranje veša, spoljašnji bazen. U blizini hotela nalaze se i brojni restorani, kafići, taverne i pabovi.

PREDLOG FAKULTATIVNIH IZLETA:

Afroditina plaža i grad Pafos.

Na putu za Pafos prolazi se kroz Fasuri plantažu limunova i pomorandzi i dolazi do starog Grckog utvrdjenja Kurium. Po obilasku utvrdjenja se prolazi kroz Britanske vojne baze Episkopi i stiže se na Afrodotinu plažu gde se po legendi boginja ljubavi rodila u morskoj peni. Pauza za osveženje i odmor sa pogledom na Afroditinu stenu i kristalno čisto more. Sledi nastavak puta ka gradu Pafosu koji ima najviše istorijskih spomenika pod zastitom Unesko-a (katakombe svetog Solomona i crkvu svetog Paula). Posle toga odlazak u muzej “Kuća boga Dionisosa” koja je čuvena po izuzetno očuvanim podnim mozaicima na kojima je oslikana Grcka istorija i mitologija i prve Starogrcke geometrijske šeme.

Po zavrsetku posete muzeja koji se nalazi u luci Pafosa slobodno vreme za pauzu u nekom od mnogobrojnih lokala u luci za kafu ili ručak (nije uračunato u cenu). Posle pauze, izlet se nastavlja obilaskom grobnica kraljeva i kraljevskih porodica. Povratak u hotele.

Larnaka/Nikozia glavni grad Kipra

Vozeći se prema Nikoziji staje se u grad Larnaka i obiazi crkva Svetog Lazara, jedne od najstarijih crkva na Kipru, zatim nastavak kratkom šetnjom po bulevaru Palmi u centru Larnake. Po dolasku u Nikoziju odlazak u Kiparski Arheološki muzej gde možete videti bogatu kolekciju predmeta iz preko 9000 godina istorije ostrva. Izlet se nastavlja obilaskom dela grada koji je najpoznatiji po svojim raznovrsnim prodavnicama suvenira,nakita… Slobodno vreme za kupovinu ili šetnju. Odlazak u centar Nikozije za kratku šetnju po glavnoj ulici na kojoj je granicni prelaz sa Turskim delom,

gde se pravi pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana (ručak nije uključen u cenu izleta). Nastavljamo dalje posetom katedrali svetog Dzona i odlaskom u muzej Vizantiskihih ikona i fresaka, zatim odlazak do zelene linije i čuvenog zida koji razdvaja grad na Grčki i Turski deo, potom se odlazi i u crkvu Faneromeni koja je na granici i na kraju odlazak do statue nezavisnosti Kipra. Povratak u Limasol.

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa ili Komercijalne banke Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja,
 • Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express (isti uslovi kao gotovina),
 • Čekovi građana:Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Inter Holidays Group-a.

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja. 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA. JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE. MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “EUROJET” usklađeni sa YUTA standardom

Inter Holidays Group Doo-Ogranak Inter Holidays Travel Agency nastupa kao posrednik u prodaji.

Program br.1 od 23.10.2017.                                    Licenca Ministarstva Turizma OTP 179/2010. od 09.02.2010.godine.

2017-10-28T11:47:17+00:00