PUTOVANJE U SVETU ZEMLJU

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti.
Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola, zemlju zadivljujućih kulturno-arheoloških lokaliteta, neverovatnih istorijskih dešavanja koja liče na legende, zemlju inspirišućih pejzaža… Susret uživo sa Izraelom je putovanje za one koji žele da znaju, da dožive, za avanturiste koji prepoznaju kulturne vrednosti bez predrasuda, za one koji žele da obiđu svet…I još nešto: Izrael je danas moderna zemlja izutetne lepote i velelepne baštine koju posećuju milioni turista iz celog sveta. Zato, ne propustite priliku da sebe i svoju ličnost obogatite novim saznanjima i duhovnim vrednostima.

6 dana (5 noćenja)- avionom

Polazak: 03. april 2019 / Povratak: 08. april 2019.
PROGRAM PUTOVANJA: 1.dan (03.04.2019.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM– VITLEJEM Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla“ kod šaltera KonTiki u 05:40 časova. Poletanje za Tel Aviv u 07:40 časova (let JU810). Obrok u avionu. Dolazak u 11:30 časova. Transfer autobusom do Vitlejema (oko sat i po vožnje). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima. Večera. Noćenje. 2 do 5.dan (04 do 07.04.2019.) VITLEJEM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje. 6.dan (08.04.2019.) VITLEJEM- TEL AVIV– BEOGRAD. Rano ujutru transfer na aerodrom Ben Gurion. Poletanje za Beograd u 07:10 časova (JU 817). Obrok u avionu. Dolazak u 09:10 časova.
  1. Hoteli: Paradise hotel 4* – Vitlejem (http://www.gobethlehem.com/category/paradise-hotel) ili sličan- dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe su opremljene TV-om i malim delom za sedenje. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima Wifi, 24 časovnu recepciju, noćni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma. St. Gabriel hotel 5*- Vitlejem (http:www.stg-hotel.com/index.php/en) ili sličan– lociran u blizini mnogih znamenitosti Vitlejema, sa divnim pogledom na grad. Koncipiran je tako da ispunjava potrebe kako modernog poslovnog čoveka i turista, tako i mladih ljudi željnih zabave. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV, besplatni WiFi u celom hotelu, privatno kupatilo (sa bade mantilom i papučama). Neke sobe imaju deo za sedenje. Hotel ima dva restorana, fitness i spa centar, 24 časovni biznis centar, 24 časovnu recepciju, sefove na recepciji, servis za pranje i čišćenje.
  1. KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE : VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643-500.Valuta: Izraelski šekel – ILS 1 € = 4,015 ILS, 1USD= 3,885 ILS Klima: Mesec april najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°- 25°C, ali se noću mogu spustiti i do 10°C.
2018-12-26T18:47:03+00:00