ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.     

Program putovanja:

  1. Dan (Subota 28.04.18.)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”  2h pre poletanja kod šaltera Eurojeta. Poletanje aviona u 09:10h (TK 1082). Dolazak u Istanbul u 13:00h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. Dan (Nedelja 29.04.18.)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno popodne. Noćenje.

  1. Dan (Ponedeljak 30.04.18.)

Doručak. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Slobodno popodne. Noćenje.

  1. Dan (Utorak 01.Maj)

Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Dvorac Topkapi). Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 18:45h (TK 1083). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 19:25h. Kraj programa.

Hotel Delta 4* www.deltahotelistanbul.com

Lokacija: Hotel se nalazi  u starom evropskom delu IstanbulaAksarayLaleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmetna kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je  250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksimcentra modernog evropskog dela Istanbula.

Sadržaj: Hotel raspolaže  restoranom, WiFi-om, liftom.

Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto)                                             

  • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – Cena 50 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
  • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – Cena 25 € obuhvata: autobuski prevoz,obilazak Vaseljenske patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča);
  • Dolmabahče palata – Cena 35 € obuhvata: ulaznicu za palatu (centralni deoulaznica za harem nije uključena) usluge lokalnog vodiča;

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu.

2018-03-14T12:07:06+00:00