Berlin glavni grad Nemačke koji se ističe bogatim kulturnim životom i dinamičnim ali istovremeno i opuštenim životnim stilom. Upravo kontrasti između istorijskih građevina i savremene arhitekture, između tradicije i moderne, odlikuju ovaj grad. Znamenitosti Berlina, pričaju istoriju cele jedne nacije od Branderburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Preko 170 muzeja – među njima je i čuveno muzejsko ostrvo – prikazuju blaga čitavog sveta. Nebrojene mogućnosti za šoping nude čuveni Kurfurstendom, elegantna Fridrihštrase i originalni butici oko Hakešen Hofa.
Svake godine u oktobru, u toku Festivala svetlosti, ulice, trgovi i kulturno – istorijski spomenici Berlina postaju otvorena pozornica zahvaljujući hiljadama reflektora i lasera. Gradovi se pretvaraju u svetleće metropole prepune boja, projekcija, svetlosnih i zvučnih efekata i vatrometa. Festival okuplja najpoznatije svetske umetnike koji svojom unikatnom vizuelnom projekcijom oživljavaju najznačajnije građevine ostavljajući gledaoce bez daha.
Više o festivalu na: www.festival-of-lights.de/en/

4 dana / 3 noćenja, avionom

Polazak: 11. oktobar 2018. / Povratak: 14. oktobar 2018.

Cenovnik

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (11.10.2018.) BEOGRAD – BERLIN Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera KonTiki u 05:10 časova. Redovni let (JU350) za Berlin kompanijom Air Serbia u 07:10 časova. Sletanje u Berlin u 09:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za uživanje u brojnim festivalskim projekcijama širom grada. Noćenje.
2.dan (12.10.2018.) BERLIN Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost odlaska na fakultativnu šetnju Berlinom u pratnji Kontikijevog vodiča – odlazak pešice do stanice metroa. Po dolasku u centar Berlina u toku šetnje predlažemo vožnju “Hop on Hop off“ autobusom kako bi se videla panorama grada (karta za metro i Hop on Hop off autobus se plaća na licu mesta). Slobodno vreme. Noćenje. 3.dan (13.10.2018.) BERLIN Doručak. Slobodan dan za uživanje u brojnim festivalskim projekcijama širom grada, individualne šetnje i razgledanja. Noćenje. 4.dan (14.10.2018.) BERLIN – BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 20:40 časova (let JU355). Sletanje u Beograd u 22:20 časova. Kraj programa.

2018-09-03T20:21:49+00:00