Barselona  – “katalonska kraljica”. Veličanstveni grad, izuzetne lepote i autentičnosti, živi 24 sata dnevno. Prošetajte  glavnom gradskom “štraftom” – Las Ramblas, zastanite pored živopisne ljudske statue ili nekog od mnogobrojnih uličnih slikara, krivudajte uskim ulicama Gotske četvrti, uživajte razgledajući izloge čuvenih modnih kuća u Paseo de Gracia, između dva Gaudijeva remek-dela: kuća Batljo i Pedrera, ostanite bez daha pred njegovom ekscentričnom katedralom Sagrada Familia i jedinstvenim parkom Guelj, posetite muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali, Pablo Pikaso, ili čuveni Nou Kamp ako ste strastveni navijač…

Program putovanja:

1.Dan (Subota 28.04.2018.)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Eurojeta. Poletanje aviona za Frankfurt u 06:15h (LH 1411). Dolazak u Frankfurt  u 08:15 h. Nastavak putovanja u 09:45h (LH 1126). Dolazak u Barselonu u 11:45h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, brdo Monžuik – vidikovac, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran via, avenija Paseo de Gracia, Casa Batllo, Casa Mila (La Pedrera), Sagrada Familija, Gotska četvrt. Nakon panoramskog razgledanja grada smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2. Dan (Nedelja 29.04.2018.)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak stadiona FK Barselona. Obilaze se tribine, svlačionice, komentatorske tribine i muzej u kome se čuvaju mnogobrojni trofeji, fotografije i lične stvari poznatih fudbalera. Noćenje.
3. Dan (Ponedeljak 30.04.2018.)

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet 3 Parka: TIBIDABO, PARK SIUTADELA i PUEBLO ESPANJOL: odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadella, poznatog po fontanama koje je radio Antonio Gaudi, a koji se prostire na 30 hektara u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Potom poseta etno sela Pueblo Espanjol, koje je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. U večernjim časovima fakultativni odlazak na flamenko veče. Povratak u hotel. Noćenje.
4. Dan (Utorak 01.05.2018.)

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni  fakultativni izlet  Girona i Figueras. Obilazak Girone, grada koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom, poznatog po najočuvanijoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Šetnja starim jezgrom grada, slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa, rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija, i poseta Teatru-muzeju Salvadora Dalija, koji je smešten u njegovoj porodičnoj kući, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

  1. Dan (Sreda 02.05.2018.)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 18:50h (LH 1133). Dolazak u Frankfurt  u 21:00 h. Nastavak putovanja u 21:55h (LH 1410). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:40h. Kraj programa.

VILADOMAT  3*

Lokacija: Hotel Viladomat se nalazi na manje od 5 minuta hoda od stanice metroa Ospital Klinik. Do Trga Katalonija i čuvenog šetališta Las Ramblas u Barseloni stiže se pešice za 10 minuta.

Sadržaj: Hotel raspolaže sa ukupno 81 sobom, restoranom, barom, WiFi-om(uz doplatu).

Smeštaj: Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, telefonom, sefom, SAT TV-om, WiFi-om(uz doplatu).

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto)

Više informacija o hotelu na http://ab-viladomat-barcelona.h-rez.com/index.htm

  • 3 PARKA Tibi Dabo, Siutadela i Špansko selo – cena 49 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za etno selo Pueblo Espanjol
  • Girona i Figueras – cena 75 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za Muzej
  • Flamenko veče u poznatom restoranu „Palacio de flamenco“, Cena 45 sa pićem  / 65 sa večerom. Odlazak i povratak u hotel metroom.
  • Stadion Kamp Nou cena 55 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu
    Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Barseloni.
2018-03-14T11:24:26+00:00