Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na kome su spevani nezaboravni stihovi, izrečene velike misli i iznikla velepna dela ljudskih ruku. Slavu su joj proneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici, o njenoj veličini i moći svedoče njene antičke građevine – uzori savršenstva i jednostavnosti. Atina je kolevka demokratije i naše civilizacije, a ona pripada svim Evropljanima. I danas zadivljuje svet svojim ultramodernim urbanističkim i arhitektonskim ostvarenjima smelih linija, koja se, kao vrhunska dela današnjice, u punom sjaju priključuju onim klasičnim, neponovljive lepote. Jednostavno, Atina je priča koja traje i koju vredi videti…

Polasci : 11.oktobar i 09.novembar 2018.

Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com

Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kupatilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV-om, frižiderom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

Polis Grand 4* www.polisgrandhotel.gr

Hotel se nalazi na 200 metara od metro stanice i od Nacionalnog arheološkog muzeja. U blizini hotela se nalaze brojni kafići, taverne i butici kao i jedan od najpoznatijih gradskih trgova Omonia. Monastiraki i boemska četvrt Plaka su na pešačkoj udaljenosti od hotela. U sklopu hotela se nalazi recepcija , restoran, bar na krovu hotela sa pogledom na Akropolj, mini fitness centar, konferencijske sale. Hotel ima 100 soba i sve imaju klimu, mini bar, flat SAT TV, sef, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi internet, kupatilo (fen za kosu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

Royal Olympic 5* www.royalolympic.com

Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizikevog pozorišta odmah pored čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro “Acropoli” udaljena je od hotela 300 metara . Hotel je kompletno renoviran 2009. godina, i sada važi za jedan od najboljih hotela u Atini. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi
gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka soba ima : kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi internet. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

CENOVNIK PDF

Atina JESEN 2018

2018-10-01T18:47:02+00:00